The book

WILLY YSEWIJN

ZEEMONUMENTEN/MONUMENTS OF THE SEA

Dit fotoboek is de eerste pzee_book_300ublicatie van Willy Ysewijn, persfotograaf en journalist.
Hij volgt al jaren de Vlaamse actualiteit in het algemeen en de Antwerpse actualiteit in het bijzonder. Hij belicht vooral elementen die voor een buitenlands publiek interessant kunnen zijn. Zo heeft hij in het verleden er reeds voor gezorgd dat er in de Amerikaanse media over het A-symbool en het Antwerps
gevoel geschreven werd. Uiteraard is hij dan ook trots op zijn A-diploma.
Het idee voor dit boek kwam vrij vlug als je weet dat Willy zijn stad hoog in het vaandel draagt. Hij vond het dan ook belangrijk om dit internationaal gebeuren in Antwerpen te belichten in zijn fotoboek.
Daarnaast heeft hij reeds zijn hele leven al iets met water, of het nu kanalen, meren, zwembaden of zeeën zijn, het fascineert hem allemaal. Als badmeester beschermt hij dagelijks anderen tegende gevaren van het water en velen hielp hij van hun waterangst af.
Nu hij dicht bij zijn pensioen is, observeert hij steeds meer al dit watergebeuren. Hierbij is uiteraard zijn fototoestel zijn beste kameraad om wat hem beroert vast te leggen. Met de publicatie van dit boek wil hij ook u deelgenoot maken van zijn passie.

Het is alweer even geleden dat de majestueuze zeilschepen die deelnamen aan de ‘The Tall Ships Races supported by Antwerp’, de Scheldestad hebben verlaten. Van op de kaaien en de oevers aan de Schelde volgden duizenden toeschouwers dit magnifieke schouwspel. Zowat 750.000 bezoekers hebben toen gedurende vier dagen van de feestelijkheden rond het zeilevenement genoten.
Nu in 2010 is Antwerpen opnieuw gaststad voor The Tall Ships Races.
Je leest er meer over in dit prachtige tweetalige Nederlands/Engelse fotoboek.

IMG_7710

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/3/c/willyysewijn.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS